duminică, 4 august 2013

La plashinte inainte...


Muzichia asta e cea mai potrivita.. ca i pentru o atmosfera hot..ca cea din bucatarie:))

    


Vineri , ma suna injerica me, si mi spune derect:”Mami, mi e pofta de poale n brau”. Io, lojic, fiind pe meterezele jobului, raman o tzara stupefiata de dorinta fetei mele, si incep sa ma lamentez cat pot de suPtil, ca o sa vin obosita, ca nu o sa am chef sa cocalesc, d  astea.
Copila me, ma opreste si mi spune :
”Las ca le fac eu, numai tu sa ma indrumi ce si cum..”
Bunn. Ma inzestrez cu rabdare,  merg (telefonic) -la supermarket, sa cumparam milk, oo si drojdie, ne intuarcem houm, sporovaind din tate shele, si ne apucam de treaba.
Io cu castili pe urechi, ea cu speacker ul activat. Si ncepem sa facem aluatul. Din uoki. Uokii ei, si vorba me. Si framantam, framantam..mai scapam niscai lapte mai mult, mai bagam faina.Dupa o ora de chin (si ncins telefonul mai abitir decat cuptorul), iaca se intrezareste o coca. Cica buna.
O lasam la crescut, facem umplutura tat prin mobilos, si gataaa..
Ma gandeam ca , atunci cand voi ajunje acasa, ma va astepta munca de jos. Adicatalea intins,taiat, umplut, uns si bagat la cuptor.
Tzeapa. Nici nu intru bine in curte, ca simtzesc prin fosele mele nazale pline de rasheala, miros de poale n brau. Dara iz d ala de tzara. De vatra d aia straveche..Uhh..
In bucatarie, tronau primele plashinte. Fatuca me, uitase sa le unga cu ou, si aratau cam seci. Gustul insa..DIVIN. Jurasc..
Urmatuarea sarja (o aveti in poza), o iesit o minunatie. Parol. 
Sa va zic ca de doo zile nu am mancat decat plashinte? Ia ia.. O facut fata me, cat pentru un batalion intreg. 
Nu a uitat insa, sa imparta cateva si pentru sufletul bunicii ei..
De ce am scris postul aista?
Lesne de inteles. 
Sa ma mandresc cu injera me. Care, dupa ce ca i frumuoasa, destul de cuminte (cat poate fi o adolescenta la 16 ani), e si gospodina. 
O facut ea, ce n am facut io in 39 de ani. Adicatalea Poale n brau. Gustoase. Pentru ca le o preparat ea.
Si mancabile..pentru ca altfel, va scria fantoma me:))

Nimic nu e mai important decat sangele tau. Dar esential,  este sangele din sangele tau..

2 comentarii :

  1. Deci salivez de cnd am cetit titlu la poveste.....apai sa te mandresti cu a ta fata mo...sa-ti traiasca....cnd o mariti sa ma anunti...poate ma insor....hehe...deci fu bune si gustoase....dar le je te-ai gandit macar o clipa....n-am mai mancat poali-n brau de aproape un an....astept alta runda de poali-n brau...sa ma anuntati...Angel

    RăspundețiȘtergere
  2. Gospodina mare d'omle'.
    Da am ramas cu pofta, trebe' sa-mi fac si eu :))
    Pup injerica mica si desteapta!

    RăspundețiȘtergere