miercuri, 28 august 2013

Anamneza de pretoamna.



   
 

Mi am radiografiat starile. Si mi am vazut opacitati ce au luat loc slabiciunilor. Si atat de mult negru, incat celelalte culori au palit de teama..

Am plans prin litere, durerea curgand fara zagaz peste mine. Si un pic peste voi. Am zambit la multe sotii facute de altii,insusite de mine..Si am invatat sa nu mai judec. Sa mi fiu propria mi sabie ce ma hacuieste constant,fara a stropi cu rautate si pe altii..

M am indragostit, dezindragostit si reindragostit. Aruncat am cu "te iubesc" catre fiece amant al cordului meu, ca apoi sa i las in indiferenta. Tanguindu ma apoi . Plina fiind de pareri de rau. Estompate in cele din urma..

Mi am vorbit singura, certandu ma adeseori pentru neputinte. M am idealizat in taceri, lasand doar urme de vanitati ,vizibile..

Si mi am promis, si am decis, m am razgandit, si iar mi am tatuat pe suflet atat de multe pareri de rau, incat uneori, am uitat sa vad fericirea. Culoarea ei. 

Am simtit nisip fierbinte sub talpi, intr o vara ciudata, plina de amestecaturi sentimentale. Am atins marea, iubind o fara emfaza. Stiu. Am tradat o. Ucigandu ma pe mine, in bratele cui nu trebuia sa fie. Acolo. 

Imi frec mainile, incercand sa le dau un pic de caldura. Am cersit ploaie. Mi a dat bonus griul racoros al neantului cunoscut atat de bine..

Inca e verde. Si iarba, si copaci. Si inca simt iz de anotimp atipic acum. Si nu mai sunt usturimi cauzate de plecari in graba. Si nici fum de tigara nu mai simt in jur. Doar liniste.

Am ridicat radiografia in sus, facandu mi umbra cu palme, spre nesoare. Toate au palit. Lasand loc altor trairi . Statice. Calme. Si atat de calde..

Mi am dat seama ca am iubit , nestiind ca sunt iubita in tot acest timp. Asteptata. Si am simtit in toate aceste clipe, ceva ce nimeni nu mi a putut inlocui. Si am sarutat nocturn, in fiece noapte, aripi de injer. Chiar de ,langa mine, cascade de alte maini , ma mangaiau posesiv. Am stiut ca acolo, coexist prin soapte nespuse. 

Ma preling acum. Facandu ma lac clar,doar pentru cei ce ma pot atinge pana in adancuri. Ignorandu mi furtuni trecatoare, adormind doar cu imaginea mi in retina. 

Nu mai vreau sa fiu iubita defecta..si nici urata perfecta..Doar iubita. Atat.

5 comentarii :

  1. Dar de ce e bine sa ne multumim doar cu "atat"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca uneori, mai mult decat "atat", complica simplicitatea. Intelegi? Provocarile devin amestecuri de neinteles, iar iubirea "true" se rezuma doar la pasiune. De aceea prefer sa fiu iubita. Si atat.

      Ștergere
  2. Nu exista niciodata expresia....te iubesc pentru ca....exista doar atat....te iubesc si atat....Angel

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru că doar atâta ştiu

    Am scris pe cer, cu praf de stele
    Că te iubesc... în ghilimele.
    Şi am mai scris, pe-un colţ de lună
    Că te ador... zâna mea bună!

    Am scris pe geam, cu stropi de rouă
    Că te iubesc... şi-am frânt în două
    Un nor rebel... apoi, sfios
    Ţi-am scris pe cer un vers frumos!

    Am scris pe frunze, cu rugină
    Că te iubesc... fată blajină.
    Şi am mai scris, pe-un colţ de geam
    Că te ador... ca un balsam!

    Am scris... şi scriu... şi-o fac mereu
    Că te iubesc... pe-un curcubeu.
    Şi o să scriu, când o să stai
    Că te ador... pe-un colţ de Rai!

    Pentru că doar atâta ştiu,
    Promit că zilnic o să-ţi scriu,
    În timp ce dormi... când te privesc
    Că te ador... că te iubesc!

    poezie de Silviu Ungureanu .....Angel

    RăspundețiȘtergere