miercuri, 14 ianuarie 2015

Matinal cu insomnii nefrumoase.

                                                                                                      Vince Lussa
Eu sunt un om cu dureri. Si slabiciuni. Iar cand mi se umple sacul, le descarc. In sufletul celor ce ma asculta. 
Si nu sunt un om frumos. Pentru ca ii incarc cu grijile si temerile mele. Si ii garbovesc cu balastul meu emotional. Si ii fac sa plece. Pe cei ce nu mai suporta emotiile mele.
Eu nu sunt un om frumos. Pentru ca nu pot oferi zambete,decat printre lacrimi. Pentru ca ma ustura multe. Si spuse si nefacute. Si facute si nespuse.
Eu nu sunt un om frumos. Pentru ca mi pierd demnitatea,si ingenunchez atunci cand sunt lasata in urma.
Si iau relaxarea altora. Obligandu i subtil, sa renunte la alte bucurii,pentru a asculta amaraciunile mele.
Nu sunt un om frumos. Pentru ca am lasat dezamagirile sa ma schimbe. Am deformat oglinda sufletelor.Altor suflete.
Si nu sunt un om frumos.Pentru ca nu sunt un exemplu bun. Atunci cand imi urlu neputintele. Si nu stiu ce cale sa urmez. Pentru ca sunt intr o pauza. O pauza de mine. Unde nu exista noi.
Nu sunt un om frumos,chiar daca astept, fara a fi asteptata. Neg orice as face bun, pentru ca mintea mea gandeste doar sa faca rau. Ei. Mie. Niciodata noua.
Eu nu sunt un om frumos. Pentru ca nu am timp pentru prieteni. Pentru ca eu nu am prieteni. Am doar cativa oameni frumosi.
Si ca un om nefrumos ce sunt, nu gasesc puterea de a o lua de la inceput. Pentru ca eu nu am vlaga nici macar sa continui.
Nu sunt un om frumos. Pentru ca altfel, nu as fi eu.
Si ma trezesc. Si mi pipai uratenia, spunandu mi" Cat de om sunt. Far' de frumusete.".Si plec.

2 comentarii :

  1. Cei mai frumosi oameni sunt aceia care au cunoscut infrangerea si suferinta...care au cunoscut lupta si pierderea...sunt acei care si au gasit propria cale...fara sa deprinda gustul victoriei sau infrangerii....acesti oameni au o apreciere....o sensibilitate si un mod de a percepe viata in concordanta cu acea compasiune naturala si dragostea ce zace in sufletele lor...oamenii frumosi nu apar ei se nasc...cresc...invata...inteleg si niciodata nu se opresc...Angel

    RăspundețiȘtergere