joi, 23 septembrie 2010

SOMETHING...part four



"Aveti un foc?"Ha..Tot un pusti de liceu. Ii dau bricheta, imi multumeste ,si pleaca. De ce tocmai mie? Sunt in masina. Ei na! Doar am tigara aprinsa..A cata e? Conteaza? Se putea duce la florareasa..Dar a preferat ciudata din masina..

Ies.Ma postez din nou la "locul meu".E deja 17. Furnicarul de oameni abunda din si spre metrou. Nu imi place Bucuresti ul. Cate figuri impasibile..Cateva privesc spre mine,curioase, amuzante.Si? Ar trebui sa imi pese?

E tot Vineri. Asa a fost sa fie.
"Oamenii nu sunt facuti sa fi singuri.."

Dar iata ca solitudinea mi se potriveste de minune. Si imi e destul de bine. Destul. Pe cine draq amagesc eu???

Perechea e neclintita. Oare la asta se rezuma totul? Prosternandu si ochii in decolteul ei juvenil, prea juvenil, el ramane pe loc. Ea e nerabdatoare. Se uita la ceas. In stanga. In dreapta. Afiseaza deja plictiseala. Cat timp a trecut? Cine mai stie..

Se insereaza. Asasina de suflete florale isi strange marfa. Tranteste galetile cu trandafiri. O urasc. Imi arunca o ocheada."Tot aici e?". O roade curiozitatea. O ignor. Imi aprind iar o tigara, si incerc sa mi aduc aminte gustul lui. Bere si Marlboro. Si iz de colonie..
Ochii..Albastru intens. Profunzi. "Si tu ai ochii frumosi..".Si eu,Sin..Si eu.

Ma indrept de spate. Am amortit . Brusc, merg spre " tovarasa " mea. Perplexitatea ei atunci cand ii cumpar un buchet imens de trandafiri, e magnifica. Nu ii vreau impachetati. Au spini. Si ce daca. Unii sunt paliti. Altii inca boboci. Rosii. Albi. Galbeni. Nici unul albastru. Aleg unul rosu. Ma opresc in fata timidului, i l ofer, si plec. Inmarmurit. Masinal, ia roza. Ma indepartez. Fara nici un gest. Sau cuvant. Le simt privirile. Tuturor. Celor 3. Nu mi pasa. Asez cu grija imensitatea coloristica pe bancheta din spate. Cu o privire, cuprind toata imagistica. Pasajul. Gura de metrou. Florareasa mea. Timidul si matura sa partenera. La "Million dolars" s au aprins neoanele. Curand ,incepe viata de noapte.

Oare cand am inceput sa ne iubim ,Sin? Fizic..Dupa ce am baut cafeaua. Fundal muzical? Logic. Buddha_bar. Melodia noastra. A ta. A mea.

"Chiar vei veni? Spune mi ca nu ma minti.."." Val.Nu urla. Vin. Maine. E deja 2 noaptea,iubirea mea. Maine..va fi..maine."

Pornesc masina. Unde? Nu am habar. Merg usor. Ciudat. Destul de liber. E vineri seara. Am tendinta sa dispar. Spre Colentina. Spre casa. Oare de ce intorc? Fie ce o fi..

"De ce ma lasi in urma? Da mi mana.."."E aglomerat ,Val.."

Trec pe Pache Protopescu. Mai am putin. Uite Soseaua Giurgiului. piata Sudului..Ma apropii de tine. Cred. Sper. S a lasat noaptea. Incerc sa mi dau seama unde sunt. Parca trebuia sa o iau la stanga. Casele. Da. Tot neasfaltat. Las masina in fata barierei. 'Ai grija! Bine ca am ajuns.."

Mi am luat trandafirii. Cainii ma latra. Dar sunt ai lui. Mi e teama sa mi ridic privirea spre fereastra. Dar o fac. E lumina. Etajul trei. Imi fac cruce cu limba. Imi e frica. De mine. De tine. De noi.

Pe scara locului ,stau cateva femei. Tacuta, impart trandafiri. Unul rosu. Doi albi. Iar mutenie. Imi tremura picioarele. Un etaj. Al doilea. Final de trepte.

Inchid ochii. Respir adanc. Stanga. Parca 50. Tarsai picioarele. Nu e nimeni pe palier.
Rece. Sudoare rece.

Doamne! Usa. Ma las usor jos.Bine ca am jeansi. Imi fac un cerc de tandafiri in jurul meu. Sunt lucida. Imi aprind o tigara. Ma rezem cu spatele de usa lui. Nu disting nici un sunet. Nimic. La prag, se zareste totusi lumina. Fumez cu sete. Surad. Nu sunt nebuna. Doar indragostita... Obsedata . Da. Bolnava. Maladie psihica. Imi pasa? Va pasa? Ii pasa? Nu.

Ups! O tigara mai am. Nu fac nici un zgomot. Miros rozele mele. Intens. O usa. Un copil. Ochii mari. Se intoarca contrariat. Revine, tragandu si mana de mana,si aratand cu degetul spre mine. Il recunosc. Il am intr o fotografie cu tine. A crescut.

Trec sfiosi pe langa mine. Nu ma deranjeaza.Ridic un trandafir si i l daruiesc mamei. Imi zambeste. Nu stiu ce fac..plang..zambesc si eu..nu stiu.

Mi e frig. Imi cuprind genunchii cu mainile si imi las capul pe ele. Un zgomot de doza strivita.Dar nici o voce. Pasi. Usa de la baie . Intrerupator. Ultima tigara. O aprind. Mi e groaza. Vreau sa se termine. Sa mor. Si sa renasc.






Un comentariu :

  1. " Nu uita: langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca
    prapastie a durerii...
    Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire...
    Iubirea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, iubirea e un suflet
    ranit si apoi vindecat de altul... " - OCTAVIAN PALER
    PRIN ACESTE GANDURI SI STARI SI SENTIMENTE AI FACUT SA SIMT CICATRICEA DIN AL MEU SUFLET .
    SA LASAM IN URMA DUREREA SI SA ZAMBIM LA CE A FOST PLACUT ..... RAHAT ( EU NU STIU ENGLEZA ;IAR IN ROMANA SUNA PREA DIRECT ; SCUZE ) MOBILIZATOR , DOARE AL DRAKU DE RAU ORI CE DESPARTIRE , NIMENI NU ESTE CASTIGATOR ;VICTIME SINT AMINDOUA PERSONAJE .
    AI RASCOLIT CEVA IN MINE ..................

    RăspundețiȘtergere