luni, 17 noiembrie 2014

Scrisorica un pic deschisa.


Draga mea EU,

Voiam sa fiu atat de inversunata pe tine,incat nici macar sa mi julesc amprentele pe aici,n as fi vrut. Dara , gandind mai mult cu un neuron, am zis sa ti dau mana si sa te ridic. Esti prea garbovita,ca sa o poti face singura.
La naiba! Tot nu ma pot abtine sa te mustruluiesc o tzara. TU, cea cu idealuri,vise si dorinte.. TU care daramai muntii iluzorici, si paseai pe ape necristaline,numai sa ti fie bine..tu.tu..renunti?
Iaca ia..Te doboara pe tine un metru de ignoranta. Sau cateva nemultumiri..Neahh. Te transformi intr o ratza leseasca.  D'aia muta. Care sasaie, inghite n sec, si se leagana mai departe. Ce dracu'? N am pretentie sa mi devii vreun Phoenix,dara nici chiar asa.
Si amu..sincer. Tu nu poti sa te transformi intr o nesimtita? Careia sa nu i pese, sa steie toata ziua admirandu si unghiile (roase,oricum)?
Si ce daca te simti singura acolo unde astepti sa ai intelegere? Iaca ia. Taci. Capul sus, si mergi inainte.
De maine, ia ti concediu pe perioada nelimitata. Adicatalea necsam treaba,ciuciu haleala, praf de stele-griji. Baga te 'ntr un zen d ala vesnic, si ingana numai mantre. Lasa Chi ul sa vina la tine, si tu du te unde vrei.Cu gandul,macar. Si apropos..Uzeaza naibii  de niste uleiuri odihnitoare,ca putzi a supa de galuste de la o posta.
Fa te hipoacuzica. Selecteaza doar ce vrei sa auzi. Ce daca animalele vor mancare..Manca le tu. Ce daca animalele vor plimbare? Leaga te de lesa Mayei, si fa cativa pasi. Si respira dracu' si pentru tine. Macar o ora.
Iar te gandesti ca vrei liniste,nu? Pai daca e sa fie razbel,intotdeauna va fi. Chiar de tu semnezi antecontract de pace. Tu esti un punct insignifiant. Restul conteaza.
Si nu mai face atat pe victima. Inca esti pe picioarele tale.Iar iti pui intrebarea "de n ar fi asa,ce s ar intampla?".Poi unora nu le pasa. Tu de ce ai fi altfel?
Vezi? Voiam sa te cert. Te am mustrat numai. Constructiv. Cu toate ca mama si fiica din tine, vor demonta toate argumentele mele,pana va fi tot ca tine. Sau ca ei. Uatevar.
Ai grija Tu de tine. Altfel..
Hai. Te sarut pe bonul de masa, si ma semnez:
                                                                                                   Tot EU.

2 comentarii :

  1. Si stampila institutie borjiutiene da?! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poi da. Marca inregistrata. Amu gandesc..de dreapta,or stanga..Lucru pi shentru,mai bine :)))

      Ștergere