joi, 10 aprilie 2014

De vrei sa stii ce am facut aseara.




Sa nu ma certi ca:
..te am ascultat dormind. Cu ochii, ti am inganat rugaciuni pentru injeri. Si mi ai trimis simfonii de vise. Partituri de atingeri, acorduri de pasiuni si solfegii de saruturi.
..si sa nu te superi ca ti am atins nelinisti si le am transformat in cascade de bine. Ma gandeam eu ca raul din cosmaruri se va lichefia, imblanzit de gandurile mele.
Mi ai tresarit .  Ai simtit tremurul ce patrundea din trupul meu spre al tau. Am facut o vraja si s a transformat in metafora nocturna. Cu aceleasi claviaturi , transformate in soapte si chemari.
Tu imi surazi mereu. In orice clipa. Si n odihna imi zambesti. Iar mainile tale ma cauta , ma gasesc, si ma fac docila. Si ma ghemui in imagini mentale, ce ti se deruleaza odata cu disparitie de astri.
Si ti sunt gura de apa, ce ti mangaie buze uscate. In seara asta, ti am sarutat doar aripi. Osteneala ta, mi a devenit pocal de libertate.  De a te iubi. Dormind.
Ti am desclestat degete agatate spasmodic de coapsa mea dreapta. Si le am urcat mai sus ,ca sa fiu in siguranta. Sa nu intru in neguri de nevise . Sa raman doar in causul trupului tau. 
Am tras de cortine de irisi, sa nu pierd imagine de chip de injer. Dar m o invins o Luna sangerie, ce si arata gropi sarcastice printr o perdea de nori. 
Si inchis am zarva de iubire, doar pana dimineata. M am facut atom de vis, din visele tale. Mi ai devenit nucleu vital.
..am murmurat spre minicoma, ca imi esti final si inceput.
Vazut am rasarit prin ochii tai. Ti am fost nesomnul din vis. Si ti sunt pasi spre alte zile. Ma ierti? Ma mpiedic benevol, sa ma mpamantenesc in tine.



Un comentariu :