luni, 10 decembrie 2012

Si e prima ninsoare..



 Costin Negulescu - Ninge mereu
   
 

Am cuprins cu ambele palme cana cu ceai fierbinte. E atat de multa liniste incat incerc sa aud cum cad fulgii ..E prima ninsoare nocturna. Desfid frigul si mi atintesc privirea spre poleiala copacilor..Nu se aude nici macar un fosnet de crengi...Calm.

Plecat au gandurile mi departe..Printre troiene de clipe trecute si nenumarate, peste vieti geroase si pline de viscole..

Si am poposit intr o odaie joasa, cu divan plin de perini si macaturi pe perete..Icoana cu stergar la Rasarit, si caldura sobei cu cuptor..

Si mi a izbit in nari miros de gutui si mere coapte..si am auzit ca in vis glas de bunica dragastoasa, ce mi spune povesti, in timp ce mainile i dibace inca, toarce lana..

Si m am bucurat din nou cand s au dat cainii la colindatori..Glasuri puternice si subtiri de copilandri bulgariti si veseli nevoie mare..

Si panerul cu covrigi si nuci, cu merele MERE galbene si parfumate, pastrate in odaia buna, pentru serile de Ajun..

..Si o lacrima calda, pe un obraz rece si muncit de ce a fost odata, ingheta usor,strangandu mi pielea si  urlandu mi in tacere ca sunt mama si eu acum..

Si ma reintorc din pribegia amintirilor, la cana mea cu ceai racit si nins si el..Si mi scot limba afara, nevazuta de nimeni, si las fulgii sa mi se topeasca ghidus..E iarna! Si in minte mi canta copilaria..

   Articol inscris in concursul  Nopti Magice in Miez de Iarna-2012" - concurs sponsorizat de LuxuryGifts.

8 comentarii :

  1. Cred ca am ramas pironita...si-n ochi mi-au derulat imaginile aduse de tine.
    Esti vinovata de placerea sufletului meu :))
    Super format B.!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa mi acord prezumția de nevinovație,injero?Nuuu..doar voi incerca sa ma fac ”vinovata” cat mai mult posibil..multumesc frumos:)

      Ștergere
  2. Foarte frumos sunt surprinse imaginile :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma tot uitam dupa "persoane intersate"sa ma inscriu pe blogul tau,dar... nu am gasit. Sper sa nu il pierd. Imi place,imi place cum scrii,am tras o privire si pe celalalt blog"toxique". :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru aprecieri..:)..Daca derulai pagina pana jos..gaseai ce cautai,dar nu i bai..Esti binevenita oricand..:)

      Ștergere