marți, 20 septembrie 2011

Septembriala



Rasfir degete pe tastatura..Ideal ar fi sa si scriu ceva cu noima..Azi nu vreau sa critic sau sa Ma critic..Doar sa respir cuvinte frumoase ce doresc a fi citite ..savurate..gandite..si apoi comentate.Aici,In gandul fiecaruia,sau pe o fila. Electronica ori ba..Atentie,dara..:

"..Urmaresc absenta fosnet de frunze necazute.Nu mi place decorul de unde privesc.E o simpla banca de cabinet.Mobilier arondat medicinei, hartogaraie, ustensile..miros de medicamente si alcool medicinal..de dezinfectant..bleah..Nici o planta.Alb.Atat. 

...Dar dincolo de fereastra...."corola de minuni a lumii"?Nu.Doar coroane impletite de copaci varstnici. Nu vreau sa vad ce e jos..Acolo sunt frunze moarte deja.Prefer doar dansul ultimilor crengi..impreunarea fugitiva..miscari unduitoare pe fond de vant linistit..Faina coloristica! Verde, inca verde, ruginiu vested..Inca nu s a pogorat total tristetea..E acel zid ce delimiteaza tardiv trecerea anotimpurilor.Necesara.Fireasca..

Sa va spun ca intrezaresc si cer? Azur. Brazdat de alb noral..Si imi irosesc auzul pe frecventa de zgomot de frunze..Frunze necazute de marti septembrial.."



Horia Brenciu - Septembrie, luni
 
 

3 comentarii :