vineri, 1 iulie 2011

Madness



Nebunul nu este omul care si-a pierdut ratiunea; nebunul este cel care a pierdut totul, in afara de ratiune. – Gilbert Keith Chesterton

  Cica , daca doua persoane iti spun ca esti beat, trebuie sa mergi sa dormi..De ceva vreme, mi s a sugerat (subtil sau nu), ca sunt nebuna..Pff...Logica ar fi stationarea pe termen nedeterminat , intr un ospiciu, nu??? Insa, in cazul oricarei afectiuni psihice, recunoastrea existentei simptomatologiei de catre subiect, duce la ameliorarea si grabirea vindecarii..Ati inteles ceva?      Structurez:Sunt nebuna ,dar ma tratez ..Prin terapie soc. Care, se pare ca da rezultate. Cum sa va explic..Incerc sa uit omul adorat, fiind totusi aproape de el.Nu mi cereti amanunte. Nu vi le pot oferi. Ideea principala, este  ca tot acest "teatru" , poate avea rezultate bune pentru obsesia mea. Sau poate nu. Who knows? 
  Imi amintesc acum, ca in tineretea mea profesionala, am facut stagiu la un institut psihiatric.Am si acum in memoria mi retiniana, diversele cazuri intalnite. Unul singur insa persista..
Nu credeam vreodata ca iti poti pierde mintile din,si pentru dragoste. Serios..O EA,casatorita, doua fete, casnicie normala,  aparent fericita.Se indragosteste de un EL. Familist la randu i.Dese cazuri..Corect..Adulter. Intalniri furate. Pasiune interzisa. EL se plictiseste. Ea il iubeste. Total. Ajunge pana acolo, incat il viziteaza acasa,in caminul conjugal, sub diverse pretexte.Far ' de voie,
cercul vicios se largeste. Incornoratii afla. EL se dezice de EA. EA o ia razna. Diagnostic?Schizofrenie paranoica pe fond de obsesie compulsiva..Sau ceva de genul..Ajunge acolo. Ospiciu. Nu la periculosi..Insa E acolo..
  Am studiat o in acea saptamana..Stiam povestea..Aveam un atu.Era mama prietenelor mele din copilarie..Subiectivismul de la inceput, cand refuzam sa cred realitatea, a fost inlocuit cu o atentie subtila...Tacuta, visatoare, introvertita aparent, se deschidea insa oricui ar fi adus vorba de iubire. Isi proiecta clar fantasmele, dandu le propriile forme, gesticuland si expunandu si dorintele netraite..
  Ca si caz medical, era destul de des intalnit. Pentru mine, insa, implicarea afectiva combinata cu nebunia ei, ma fascina si ma speria totodata..Azi era euforica, urmatoarea zi era apatica..Apoi impulsiva..Alambicaturi de stari. Linistite de medic. Calmate aparent, insa..Zilnic,tratament complex. Apoi odihna. O surprindeam vorbindu si siesi..Eram punctiforma..invizibila..insignifianta..pentru ea. Era doar EA. Cu EU l ei iluzoric. .
...................................................................................................................................................................
  Sunt ani de atunci..Ii vad rar privirea pierduta in trecutul sau..E la fel de frumoasa. Tot pe EL il iubeste. Mocnit. Il adora, neexistand langa ea..
   De ce v am plictisit cu istoria asta? Pentru ca imi e frica..Ca il voi iubi si eu pana la exitus.Si ca voi fi nebuna. Fara leac. Nebuna. Atat.









 Uraste-ma ..perfecta, iubeste-ma ...defecta...

3 comentarii :

  1. Buna @Borgia, Sper sa nu ajungi pana acolo incat sa o iei razna. Fi calma si asteapta;
    Oricum alta solutie nu ai pe moment si... sa
    folosesc mult vehiculatul proverb: speranta
    moare ultima! Dar stii ce este trist draga Borgia? Ca nimeni nu spune ca speranta este
    nemuritoare. Trebuie sa comunici, sa refulezi, sa nu tii in tine, si,...cine stie?! ~ Marcus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aiurea "baby", tu stii asta:
    "O femeie poate ierta cateodata un barbat care incearca sa o seduca, dar NICIODATA pe barbatul care rateaza o ocazie atunci cand i se ofera" (Talleyrand)
    "Acela care ezita e un fraier condamnat!"
    (Mae West)
    "Baby" asteptarea are limita ei de suportare, apoi intervine rutina si complacerea si-o iei razna, sincer`lasa-l sa ramana unde este ca bine sta! Stii tu: "Life is a nasty bitch if you do not know how to shoot him, stay virgin!"

    RăspundețiȘtergere