joi, 22 iulie 2010

Dragoste si Obsesie


Bantuind aiurea pe net..pe un fond de caldura seaca,cu eternul"ventilator" antic..pe un fond muzical destul de interesant...am gasit un pasaj care mi a atras atentia..

De ce?

Pentru ca..sa fie a naibii de obsesie..nu mi da pace! Ce pleonasm..Obsesie ce nu da pace..Yeah..Se pare ca si neuronii mei mi s au atrofiat.De caldura,sau poate de plafonarea asta idioata autoimpusa..Revenim.Pasajul respectiv face parte din romanul "Regina de gheata" de Alice Hofmann..Enjoy!


“Care este diferenţa dintre dragoste şi obsesie? Nu te-au făcut amândouă să stai treaz noaptea, să bântui pe străzi, o victimă a propriei tale imaginaţii, a propriei inimi?
Nu te-ai scufundat în amândouă cu capul înainte, în nisipuri mişcătoare? Nu e fiecare bărbat îndrăgostit un prost şi fiecare femeie o sclavă?
Dragostea e ca ploaia: se transformă în gheaţă sau dispare. Acum o vezi, acum nu o mai găseşti, indiferent cât de mult cauţi. Dragostea se evaporă. Obsesia este mai reală, doare, ca un ac în fund, o piatră în pantof. Nu dispare într-o clipă. Un telefon de dimineaţă plin de regrete. O scrisoare care spune “Dragă, la revedere din partea mea”.
Obsesia are un gust familiar. Ceva ce ştii de o viaţă. Se instalează şi stă la pândă, rămâne cu tine. O emoţie care ar trebui legată şi aruncată la gunoi, înlocuită cu gânduri mai serioase, mai puţin dureroase, mai pure…”

Un comentariu :

  1. Ce-mi ramane din viata? Ce-mi ramane? Ce ciudat, nu-mi ramane decat ce am dat altora." (Vahan Tekeyan)

    RăspundețiȘtergere