luni, 2 decembrie 2013

Secretaire ul.(De noapte buna sau de buna dimineata)

L am aranjat intr un colt. Il priveam cu ochii mijiti, masurandu l din priviri, si mangaindu l cu gandul. Ma dadeam in spate, contempland spatiul acela, fad pana atunci.
M am apropiat din nou. Palma atinsese textura fina. Nici o zgarietura. Doar lemnul masiv, vechi, lacuit. Si sertare. Sertare pline de secrete.

Si am purces apoi sa mi impart gandurile. Le am rasfirat in minte, si apoi am suflat cu praf de stele. Sa se aseze unde vor. Si sa rup din ele atunci cand am nevoie.

Mi am intins mainile pe blatul lucios. Era atat de cald, incat pentru moment, nervurile de nuc secular, imi pareau a mi fi chip din tine. O urma de barba matasoasa, pe care scriam saruturi.

Si am deschis un sertar. Impregnate in cerneala invizibila, pe pergamente lacrimate cu ceara, am gasit te iubesc urile noastre. Mii. Infinite. Superbe. Triste. Plangacioase. Si le am zambit. Asa cum fac de fiece data cand ma mangai cu cele doua cuvinte,uneori si fara sa mi le spui. Si am incuiat sipetul cu fericire. Pentru a nu l vedea nimeni. Doar eu. Sau tu. Sau noi.

Si am mai rasfirat degete pe o claviatura inexistenta. Si am simtit pe derma, nevoia de a matura trecutul. L am scos din alt cufar , l am recitit, am separat niste fraze, apoi l am aruncat. La ce bun ce nu voi mai trai nicicand?

M am asezat pe sofaua in care ne am iubit nopti . Nestiuti de nimeni, patimiti de noi. Si am inchis din nou pleoape, deschizandu le brusc,apoi. Si te am vazut. Sarutandu mi crestet. Si palme ne am atins, deasupra unui secretaire ce ne incatuseaza pentru totdeauna.

Si te am scris. Cu condei de argint sau pana din aripa de injer. Ti am scrijelit pe un colt de   mobila suprema, nume. Doar de mine stiut, strigat in orgasme tacute .Si iubit. 

TIM


2 comentarii :

  1. Comentariu pt.foto :
    Cam frig la piciorul gol, da simti pe ce calci...si asta-i de bine.
    ..sau pe cine calci :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moo injero..nu suport dresurilii..decat p alea cu banda :d..so, calc ..de fapt plutesc.. si nici pantofii nu mi au placut..d'aia m am descaltat :))

      Ștergere