joi, 21 martie 2013

Fuga




   
 


Nu se auzea decat huruitul rotilor. Isi lipi fruntea de geamul rece, si privea.Noaptea. Cate o luminita indepartata tulbura negrul imaculat, iar cate un suierat o facea sa tresara.


Se urcase in tren . Spre oriunde. Fara tinta. Compartiment gol. Nu avuse ragaz nici sa gandeasca de ce a trebuit sa plece. Voia doar sa se goleasca. 

Isi aprinse o tigara, urmarind rotocoalele albastre cum lovesc plafonul. Zambi copilareste. Stia ca nu e voie. Sa traga fumul in piept. Nu acolo. 

Nu i pasa. Intrase in acea stare de ignoranta, inca de cand trantise usa. Si plecase. Ca intotdeauna. Fara sa se uite inapoi. Nu invatase sa aiba mila. Parea nepasatoare de fiece data cand ii era -defapt- teama. Ce rost avea sa isi arate suferinta?

Privea bezna ca pe o izbavire. Gasise ceva mult mai negru decat sufletul ei. Golita de sentimente, se intreba totusi unde merge..Pustietatea din tren nu o ingrijora. Trecuse prin prea multe ca sa i fie teama.Fizic.

"Ma iubeai.
Te iubesc inca.
Si atunci de ce pleci?
Pentru ca a venit vremea sa imi infrunt din nou angoasele.."

Pierdu notiunea clipelor. Undeva, departe, o linie portocalie isi facea loc prin intunecimea fostei nopti. Nu voia optimismul zorilor.

De fapt nu stia nici ea ce isi dorea. Poate doar negrul vesnic. Sangele ii pompa cu putere in atrii dezgolite de simtiri. La ce bun atatea batai inoportune de inima seaca?

Picuri de ploaie venite pe neanuntate , bateau incet in fereastra. Urmarea cum se preling usor pe geam, dandu i senzatia de impacare. Cu sinele sau. Gandi fugar si isi spuse:

Si maine e o zi..



7 comentarii :

  1. " Pana la urma, si maine e o zi", asta spunea Scarlet O`Hara. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. LEOAICO , MEREU VA FI O ALTA ZI ........ IAR SPERANTA NOASTRA TEMBELA NE FACE SA CREDEM CA VOM FI IN ACEA ZI !
    „In fiecare seara mergem la culcare neavind nici o dovada ca dimineata ne vom trezi. Totusi punem alarma sa sune. Asta inseamna speranta.”
    TU AI "NESTE" TREBURI CU TINE , AR FI FRUMOS SI IMPORTANT SA LE REZOLVI CAT MAI REPEDE PENTRU CA AI TENDINTA SA DEVII " EMO " SI .......... NU ESTE FRUMOS SA FACI CONCURENTA PUSTIMII !

    RăspundețiȘtergere
  3. Timpul curge din noi ca dintr-un ceasornic cu nisip,dar noi nu simtim fuga asta, mai ales in unele clipe supreme....Angel

    RăspundețiȘtergere
  4. Tii! Ţi-ai pus moaca!! :)
    Anticipam eu că eşti sexy!
    :))
    :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sexy,neprihanita,nelinistita si injenua,Jok=)))..hugs..imi fu dor de tine:*

      Ștergere