luni, 13 august 2012

REGIZORALA 5 ..Μπλε πράσινο ή μπλε πράσινο ..




NATASSA THEODORIDOU-PSEMMATA
   
 

Momentul actiunii: Candva, intr un septembrie tarziu..
Decor: Mare verde albastra, stradute inguste, case alb albastre..
Personaje: Turisti, EA..si intr un final..EL.

Un rasarit timid de soare, anunta o noua zi..Se trezi, clipind din genele lungi ce ii acopereau acei ochi..De un azuriu atat de profund, incat cine i privea, putea zari talazuri neimblanzite de mare..
Cobori usor din patul princiar, ciugulind o boaba de strugure, in timp ce iesi pe terasa..I se ivi splendidul suprem..Inspira aerul proaspat, intinzandu si bratele, ca sicum ar fi cuprins toata insula dintr o singura imbratisare..

Mai tarziu, cobori in oras..Adora acele stradute stramte, agitatia turistilor, graiul celor ce o gazduiau..Se opri un moment pentru a mangaia o pisica..Felina avea ochii verzi..O durea. O sugruma acel dor , doar gandindu se..

Intoarse privirea.. Se simtea urmarita de ochi nestiuti, si de pasi usori, ce ii calcau pe urme..
Nu era nimeni..Decat indragostiti ce se tineau strans de mana..

Tarsaia talpile pe nisipul alb, lasand valurile albaste verzi..sau verzi albastre sa i mangaie gleznele..Rochia i alba, lunga, primi botezul stropilor sarati..Nu ii pasa.. Cu palaria intr o mana, si sandalele in cealalta, isi privea singuratatea..

Aceeasi senzatie.. O ardea in ceafa.. Se simtea haituita..Insa era o vanatoare a simturilor placuta.. Nu ii era teama..Il dorise ..Cu ea, langa ea..O refuzase tacut, cum facuse de atat de multe ori..

De ce se gandea la el? De ce nu isi muta privirea spre zecile de barbati ce o masurau hulpav, si fara pic de subtilitate? De ce?

Pentru ca..El ii era Universul. O obsedau ochii lui verzi..O coplesea inaltimea lui.. O provocau replicile sale.. Il iubea. Firesc. Si anormal..

Inchise ochii. O ranea contopirea albastra verde a marii.. Se cuprinse cu bratele, si isi dadu capul pe spate, parca implorand Divinitatii sa i l aduca..

Nu auzi acei pasi.. Doar un iz de mosc ii trecu fugar prin nari.. Tinu ochii inchisi in continuare, asteptand..

Brate arse de soare se suprapuse peste ale ei..Ii simti caldura. Mirosul..Se intoarse usor..Nu voia sa viseze...Ridica privirea, tanjind dupa gustul lui..

Atunci doua culori umane se contopira..albastru verde..sau verde albastru..


μπλε πράσινο ή μπλε πράσινο ..














12 comentarii :

  1. MA HRANESC CU SCRISUL TAU.UN ADMIRATOR SECRET.

    RăspundețiȘtergere
  2. Candva, intr un septembrie tarziu.....http://www.youtube.com/watch?v=ZK12OLRVu3k...albastru verde..sau verde albastru.

    RăspundețiȘtergere
  3. :) prea placut, prea :)
    Ca o masa bogata, apetisanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Postarea asta are gust de cireasa..nu i asa ,Injero?Kiss..

      Ștergere
  4. http://www.youtube.com/watch?v=EfrACkk3ZmA

    RăspundețiȘtergere
  5. ..muzica e cel mai bun refugiu si nu se merita sa te ranesti pentru nimeni..pentru ca daca ar merita nu ti-ar da ocazia sa o faci

    RăspundețiȘtergere