joi, 5 iulie 2012

The end!





S a sfarsit..

De cateva luni, am trait intr o mare emotie..Am tacut, am mascat, am sperat..

"Mami, nu vreau la liceul sportiv..".Vestea a picat ca o bomba asupra psihicului meu, deja prea mult incercat. Mai erau doua saptamani, si ceea ce credeam ca ii va fi viitor, se naruise intr o secunda. 

Multi cei ce ma cunosc, stiu ca injera mea este sportiva de performanta. Si, implicit, ceea ce credeam ca i se potriveste, un liceu cu program sportiv, nu ii era pe plac..

"Sa stii ca azi m am dus la pregatire la desen..".Muta..Asa am ramas. Dupa antrenamentul zilnic de dimineata, mandra me copila , si o luat rucsacul si o pornit o direct la liceul de arte, pentru a face pregatirea preliminara ..La arte plastice. 

Hait! Copilul meu are suflet de artista..Stiam ca ii place sa deseneze..De mica se juca cu culorile, incerca schite in creion, insa NICIODATA nu credeam ca aceasta pasiune , va deveni in timp , propriul viitor..

Or trecut doua saptamani..Oboseala, surmenaj..Pleca dimineata la 7 jumate, de la antrenament , apoi direct la liceul de arte..dupa care ,fara pauza, la scoala..Se intorcea seara la 19, obosita, si continua sa invete pentru evaluarea nationala..

A venit vremea probelor vocationale..Emotii? Tulai,Doamne! Ma credeti ca, in momentul in care ii striga sa intre in sala, am inceput sa plang? Da da...Primele examene majore din viata injerei mele..

Admisa. Uff..De probe am scapat..Amu venea jalea evaluarii nationale..Matematica nu i o placut, deci o dat o in bara..Romana in schimb...o ridicat o.Tin sa va spun ca nu o facut nici macar 5 minute de meditatie in paticular..

Alte emotii..alte asteptari...

Exista un inger.Exista Dumnezeu..

Ieri, pe ultima suta de metri, am fost sunata de secretariatul scolii de arte, sa duc fisa de inscriere..Va dati seama viteza? Trebuia sa vin la munca..Repede la scoala,noroc cu doamna directoare, stampila, fuga la liceu, lasat fisa..

Azi noapte? Nu am dormit. Deloc..

De dimineata, fuga iara  la liceu.."Ne pare rau, rezultatele se vor afisa dupa ora 12.."..Emotie, neliniste..Mers la scoala, pentru o sedinta cu dirigintele, pentru completarea fisei pentru repartizarea computerizata..Noi asteptam..

Am colindat prin oras ,doua ore..cat doi ani...Caldura mare, nestare..teama,chiar!

Ajunjem la liceu, si..listele afisate. Caut la respinsi..Nimic..Urc mai sus..si mai sus.. si.............

Victorieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!! Copila me draga si iubita, este liceeana..Arta plastica..Ceea ce si o dorit..i s o indeplinit..

Sa va spun cum is? Nu stiu sa mai fiu fericita..Insa, acum, mi s mandra de fata mea, asa cum toti is de copiii lor..
Nu am vrut sa dovedim nimanui ca se poate..Nici lui Raposatu', nici celor ce nu au avut incredere in puterile sale..

A reusit! Pe meritul ei..Cum sa nu o iubesc de un infinit de ori mai mult? Cum sa nu ii multumesc ca exista in viata mea, si ca este a mea? 

The end! Punem punct anilor de generala..si o luam de la capat..

Doar suntem liceene..nu?

 Ani de liceu - Stela Enache & Florin Bogardo
   
 

4 comentarii :

  1. Felicitari fetei tale....ii doresc sa aibe parte de multa sanatate,fericire si noroc in viata....ingerii au fost creati cu un scop, si anume scopul de a iubi si de a servi tuturor fara conditii...am sa veghez mereu asupra voastra...atat cat pot...va iubesc....si acum sa ma bucur....Yupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da..Injerii te pot atinge o data, insa atunci cand o fac, daruiesc fericire si bucurie..Multumim injere..si noi te iubim.Mult:)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Saru'mana!Am bagat sampania la rece...Te pupacim,Simo..:)

      Ștergere