duminică, 18 mai 2014

Neversuri nocturne.

                                                                                                                  Eikoh Hosoe
Cand  voi muri, vreau sa nu ma doara. Si zau  ca nu s morbida. Inca vreau sa mai traiesc. Pentru ca am de ce, si pentru cine s o fac. Insa, trecand prin atat de multe urate momente, usturimi si alte exitusuri -invariabil, gandesti pentru o miime de clipa -la ce va fi dupa.

Nu mi e frica. Nu imi mai e teama. Acum,nu. Pentru ca sunt una din putinele fiinte, ce au incredere ca vor trai o alta viata.

Iar eu nu voi mai alege singuratatea. Atunci. Pentru ca sunt impreunata. Inca de pe acum. Pentru inca alte multe viitoare vieti.

Si stiu ca ne vom iubi de miliarde de ori mai intens decat acum. Patima de azi,va fi fericirea totala de mainele viitor.

Nu o sa  te mai iubesc. Nu te voi mai adora . Te voi avea iubindu te, in vreme ce te voi adora. Suparator de repetitiv.

Surad acum. Voi zambi atunci,cand ma vei tine de mana. Asteptandu ne unul pe celalalt. Doua suflete. Ba nu. Unul singur. Un TOT. Fara NIMIC.

Ne luam in brate .Si ne dormim, dorindu ne. Si ne avem, respirandu ne. Ne privim, auzindu ne..
O sa murim cate un pic in fiece noapte. Pentru a ne trezi in alte realitati. Dar in aceeasi iubire.

miercuri, 14 mai 2014

Joc cu ploaie.



Se aduna clipe. Goale, dar pline. Si ne lipsim intr atat incat ne lipim palme de aer rece. Si ne trimitem puls in plus. 
Ploua. Si la mine si la tine . Cu aceiasi stropi. Plini de noi. Fara acid, far de otrava..
Azi dimineata mi ai ras ca un copil cand ti am saruta gatul. Te ai infiorat. Si m ai strans mai tare in tine. Ne mai pasa de ploaie?
Se aduna orele. Si raze  de soare nearatate . Si doruri. Si asteptari de atingeri. De buze si de suflete.
Ti a m spus a infinita oara cat de mult Te iubesc? Strapung limite de judecati, si perdele de uitari..
 Te astept. Docila. Acolo unde doar noi ne putem impreuna. Si unde nimeni si nimic nu ne poate distorsiona sentimentele. 

joi, 8 mai 2014

Hazard.



Am iesit in graba, trantind usa. In urma lasam clopotelul ce anunta musafirii, si dusumeaua de lemn ce scartaia la fiece pas. N am mai auzit nici clinchet, nici fosnait. Doar valuri ce si ridicau coama si urlau in intampinare de furtuna. Atat era in retina mea. 
Am mers sa mi mangai marea. Furioasa, rebela, cenusie. Era calda. Si statornica. Pe o plaja pustie, cu pescarusi agitati, si scoici mute.
Priveam in larg, iar talpile voiau sa se afunde in stropi infiniti. Mi era dor . Stiam de ce . Stiam si de cine. In jur nu era decat vant.
Si atunci am dat mana cu hazardul. L am vazut. Ca si mine, privea marea. Mi am recunoscut destinul . Pantalonii de in alb, camasa desfacuta..Era omul pe care il reiubeam de fiece data cand pleca. Si l acceptam in mine ,pentru ca asa trebuia. Asa era firesc..
Ne am apropiat fara vorbe. Fara gesturi. Doar din priviri. 
Si ne am atins si readulmecat dupa ani. Sau zile. Sau secunde. Cine controla timpul?
Ne am asezat acolo. In umezeala albastra. Si acoperiti de ploaia de vara ce ne spala de pacate nefacute inca..
Ne protejam unul pe altul. Ne uitam unul pe celalalt, pentru a ne infinge si mai adanc unul in altul..
Aer cu iz de injer. De final si de infinite inceputuri.
..to be continued.

“Există un farmec al tăcerii în doi, pe care nu-l pot savura decât îndrăgostiţii!”

luni, 5 mai 2014

Ritual. De femeie (re)indragostita.


..Incat uit sa mai exist pentru mine. Am stoluri de fluturi invizibili ce mi seaca stomacul constant. Ii las sa mi suga din seva. Pentru ca ma face atat de fericita, incat nu mai simt nici o alta nefericire.
Si sunt atat de indragostita incat nu mi mai respira plamanii. Doar fumeaza tigari de pale de incertitudini. Si apoi ma oxigenez. Cu tine. Si din tine.

Senzatii contradictorii. De parca ne am fi cunoscut ieri, ne am fi despartit maine si ne am regasi azi. Total.

Si mi vine sa te fur mereu. Sa te am doar pentru mine. Sa te duc acolo unde numai noi stim, si unde numai noi ne iubim. Prin universuri paralele si realitati ireale. Sa te ating pe clape de pian carnale, ca sa ti pot simti solfegiile cardiace.

Sunt total indragostita de tine. Pana la granita unei obsesii pe care nu ne o dorim nici unul din noi. Sunt cu capul in norii astia ce ne plang clipele. Ma impiedic de cuvinte neintelese, arse de un soare ce nu i prezent . Si ard. Ard atat de tare incat te mistui si pe tine. Si las atat de mult jar in urma, incat pasii tai calca pe suflet de smoala fericita.

Imi tin urme de sarutari nocturne, in palme. Si imi e teama sa nu sterg nimic . Ci doar sa ridez. Pentru totdeauna.

Acorduri de nostalgii imi tiuie auzul, si am frica. Ca nu te voi mai auzi chemandu ma. Si devin paranoica pentru ca sunt indragostita. Atat de mult de indragostita de tine. De palmele tale febrile ce mi cauta gandurile si mi rasfira tristeti...de linistile tale ce ma fac docila si ma aseaza pe un piedestal de dragoste peste care n am tronat niciodata asa cum o fac acum.

M am trezit cu gandul tau in palme. L am crezut vis. Dar visele nu ating. Nici nu dor. Nici nu ma fac fericita. Am deschis pleoape si mai atasate de tine. Si am recunoscut in nari, moscul tau.

Sunt atat de indragostita de tine, incat nici ploaia nu ma lasa sa te sterg din mine. 

Ritual :Eu ,tu. Eu fara tine. Tu fara mine. Noi fara noi. Noi in noi. Eu in tine. Tu in mine. Ei/ ele nu exista.